Sprawozdanie z Zebrania Mieszkańców z dn. 12.09.br.

Na naszej osiedlowej stronie w zakładce PROTOKOŁY opublikowaliśmy sprawozdanie -protokół z osiedlowego Zebrania Mieszkańców z 12.09 br., na którym to zebraniu uchwalaliśmy na co zostaną spożytkowane publiczne środki w ramach tzw. Zadania Lokalnego na 2023 rok. Podjęliśmy także dwie uchwały dot. wniosku do władz gminnych o uwzględnienie w budżecie centralnym dalszych konkretnych propozycji na kolejny rok jak również powołaliśmy przy zarządzie osiedla komisje ds. zadrzewienia osiedla i przebudowy placu grzybowego. Stosowne uchwały zostały przekazane Wójtowi i opublikowane na osiedlowej stronie internet. i stronie fb zarządu osiedla.

W obecności Wójta Bulińskiego poruszyliśmy też szereg nurtujących mieszkańców problemów jak autobus na osiedlu, budowa ścieżki rowerowej, stan nawierzchni ulic i bezpieczeństwa w obrębie skrzyżowań równorzędnych, sprawa zazielenienia (zadrzewienia osiedla), propozycje zmian w obrębie placu grzybowego, dalsze inwestycje w polanę pod lasem, monitoring osiedlowy, sprawa planu zagospodarowania rejonu Jelonka itp.

Sprawozdanie z Zebrania Mieszkańców 12 września 2022

Zapraszamy do lektury.